Souhrn událostí uplynulých dní – 27. - 29. 3. 2015

Premiér Bohuslav Sobotka poděkoval podniku Lesy ČR za iniciativu při odstraňování munice v Bořím lese na Břeclavsku

Granáty, miny, náboje a další nevybuchlou munici z bývalé německé továrny Muna, rozmetané Rudou armádou v Bořím lese na Břeclavsku v roce 1945, nechá na své náklady odstranit státní podnik Lesy České republiky. V minulosti bylo vyčištěno 250 hektarů, nyní zbývá dalších 500. Práce odhadované na 50 milionů korun by mohly začít letos na podzim.

České perníky si podmaňují Evropu

Pekaři v Marile mají plné ruce práce – tradiční české perníky v obalu s velikonočními motivy jdou na dračku. Prodávají se nejen v Česku. Marila patří od roku 2009 do potravinářské skupiny firem Mokate, což výrobkům ze středočeských Votic otevřelo vstup na zahraniční trhy.

Čistotní Češi: Vyprodukují téměř nejméně odpadů v EU

Češi ročně vyprodukují 307 kilogramů komunálního odpadu na osobu. Patří z tohoto hlediska k těm, kteří se chovají k přírodě nejšetrněji. Lépe už jsou na tom jenom čtyři další státy z evropské osmadvacítky. S tříděním odpadu si ale Češi příliš hlavu nedělají. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil evropský statistický úřad Eurostat.

Odrůdou vína roku 2014 je Veltlín, rozhodli bílovičtí vinaři

Vinaři ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku v sobotu na zahájení vinařské sezóny akcí Ze sklepa do sklepa zvolili svoji nejvydařenější odrůdu loňského roku. Stalo se jí Veltlínské zelené, sdělila za pořadatele Lucie Bukovanská. Dohromady se ochutnávalo 50 druhů vín.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info