Ministr zemědělství Jurečka zakončil pracovní cestu po USA návštěvou Texasu

Obchodní delegace potravinářského průmyslu vedená ministrem Marianem Jurečkou strávila poslední dva dny své americké mise ve státě Texas.

Jednání podnikatelů s Free Trade Aliance a Frost Bank San Antonio o agrárním sektoru v Texasu zahájilo páteční program. Delegace se následně přesunula do sídla maloobchodní sítě H-E-B, která je největším řetězcem v Texasu a expanduje i do Mexika. Podnikatelé zde vedli individuální jednání s nákupčími, kterým prezentovali vzorky svých výrobků. "Zástupci našich firem mi sdělili, že tato jednání považují za vrchol celé cesty, protože ze strany společnosti H-E-B byl znát opravdový zájem o české potraviny a produkty. Otevřeli jsme dveře budoucí možné spolupráci, která by měla umožnit přístup našich potravinářů na americký trh," zhodnotil jednání Marian Jurečka.

V sobotu se obchodní mise v čele s ministrem Jurečkou přesunula do městečka West, kde žije jedna z největších českých komunit v USA. Delegace navštívila tamního výrobce masa a uzenin Slovacek's company a spolu s texaským ministrem zemědělství Sidem Millerem i výrobnu proslulých 'kolaches' (koláče), společnosti Village Czech Bakery. Ministr zemědělství Marian Jurečka na závěr pobytu předal jménem celé mise starostovi města West peněžní dar na dostavbu zničené Sokolovny, kde se scházela zdejší česká komunita.

Hynek Jordán

ředitel Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info