Souhrn událostí uplynulého dne – 31. 3. 2015

Svaz:Kvalita půdy v ČR se stále zhoršuje,cena jde ale nahoru

Kvalita půdy v Česku se stále zhoršuje, její cena jde navzdory tomu nahoru. Na tiskové konferenci to dnes uvedl předseda Svazu vlastníků půdy ČR Michal Pospíšil. Stát podle vlastníků půdy a soukromých zemědělců dostatečně nebojuje proti erozi půdy.

Prodeje velikonočního sortimentu v těchto dnech vrcholí

Prodeje velikonočního sortimentu v těchto dnech vrcholí, Velikonoce jsou pro obchodníky s potravinami druhým nejdůležitějším obdobím v roce. Obchodní řetězce v Česku prodají ve dnech před svátky stovky tisíc velikonočních mazanců, beránků či jidášů. Prudce roste také poptávka po jehněčím a uzeném mase. Na konci března prodejci také zařazují do nabídky bílá vejce.

Ministr zemědělství Jurečka: Od zítřka mají zákazníci konkrétnější informace o původu masa, které nakupují

Od 1. dubna 2015 budou výrobci v celé Evropské unii povinně uvádět zemi původu u vepřového, drůbežího, skopového a kozího masa. Zatím to platilo jen u hovězího masa, ovoce, zeleniny a olivového oleje. Nařízení tak přispěje k lepší informovanosti zákazníků.

Nové podmínky programu Nová zelená úsporám: Dostupnější dotace, jednodušší počty a rychlejší administrace

Ministr životního prostředí Richard Brabec dnes představil hlavní změny v programu Nová zelená úsporám pro rok 2015. Cílem změn je otevření programu širšímu okruhu zájemců. Od 1. dubna spouští MŽP a SFŽP výzvy pro rodinné domy v celé ČR a pro pražské bytové domy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info