Hledá se největší osobnost ochrany životního prostředí - výzva pro nominace do soutěže vyhlášené UNEP

Soutěž Programu OSN pro životní prostředí (UNEP) The Champions of the Earth, jejíž cílem je ocenit výjimečné osobnosti za činy vedoucí ke zlepšení stavu životního prostředí, je otevřena všem vizionářům/vizionářkám a hrdinům/hrdinkám, kteří se významně zasluhují svými aktivitami o pozitivní a viditelnou změnu na poli ochrany životního prostředí.

Tato soutěž byla poprvé uvedena v roce 2005. V minulosti cenu získali např. bývalý komisař životního prostředí EU J. Potočnik, bývalý viceprezident USA Al Gore či např. somálská aktivistka Fatima Jibrell nebo Carlo Petrini, zakladatel Slow Food.

Soutěž, která má 4 kategorie (Vizionářští politici, Pokrokové firmy, Vědci, Významní jednotlivci na poli občanských aktivit), je v tomto roce vyhlašována pod heslem Time for Global Action for People and Planet.

Vyhlášení vítězů proběhne během zářijového summitu post-2015 v New Yorku. Úspěšný kandidát vybraný dle pravidel UN (genderová a regionální vyváženost), ale hlavně na základě svých zásluh, se osobně zúčastní slavnostního vyhlášení. Během následujícího roku bude participovat v mnoha domácích i mezinárodních aktivitách propagujících udržitelný přístup k životu na naší planetě.

MŽP přijímá nominace na vhodné kandidáty do neděle 26. 4. 2015. Prosím zašlete email se jménem nominanta na email: lukas.pokorny@mzp.cz

MŽP zaslané nominace vyhodnotí a oznámí oficiálního kandidáta/ku ČR na svých webových stránkách. Více informací o soutěži naleznete na této internetové adrese.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info