Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 4. 2015

Lesy ČR loni vynaložily na služby advokátů přes 51 milionů korun

Státní podnik Lesy ČR zaplatil loni za služby advokátních kanceláří celkem 51,039.111 korun bez daně z přidané hodnoty. Bylo to méně peněz, než měly Lesy na tento účel v rozpočtu, a také výrazně méně než v předchozích letech. Uvedl to ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) v odpovědi na písemnou interpelaci poslance ODS a bývalého ministra zemědělství Petra Bendla.

SZPI zveřejňuje výroční zprávu za rok 2014

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila v roce 2014 celkem 35 361 kontrol. Z tohoto počtu proběhlo 25 394 kontrol v maloobchodní síti, 9 011 ve výrobě potravin a celkem 4 935 kontrol ve velkoskladech, celních skladech, prvovýrobě a ostatních provozech. V loňském roce SZPI zjistila celkem 4 276 nevyhovujících šarží potravin a ostatních výrobků.

Češi a Poláci mají novou dohodu o spolupráci na hraničních vodách

Česko a Polsko budou spolupracovat v oblasti vodního hospodářství. Vyplývá to z dohody, kterou dnes podepsali ministři životního prostředí obou zemí Richard Brabec a Maciej Grabowski. Ministři české a polské vlády se dnes sešli ke třetímu společnému zasedání, které se kromě problematiky životního prostředí věnovalo spolupráci obou zemí v energetice, dopravě a obraně nebo fungování visegrádské skupiny.

Rusko prý brzy zmírní sankce vůči Řecku, Maďarsku a Kypru

Moskva zřejmě brzy umožní vybraným společnostem z Řecka, Maďarska a Kypru dovážet ovoce a zeleninu na ruský trh. Na svém webu to dnes napsal vládní list Rossijskaja gazeta, podle kterého inspekce podniků ruskou kontrolní organizací Rosselchoznadzor skončí 30. dubna. Ihned poté se očekává zveřejnění předběžných výsledků.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info