Státní podnik Vojenské lesy a statky loni zvýšil zisk na rekord

Státní podnik Vojenské lesy a statky ČR loni zvýšil zisk před zdaněním a tvorbou rezerv téměř o třetinu na 473 milionů korun, což je nejvíc v historii firmy. Výnosy meziročně stouply o desetinu na 2,35 miliardy korun. Podniku k lepšímu výsledku pomohly vysoké ceny dříví na veřejných trzích. ČTK to dnes sdělil mluvčí firmy Jan Sotona.

"Dominantní vliv na tento výsledek přitom měly provozní výkony firmy, především lesnická výroba. Výrazně utlumen byl naopak prodej majetku a jeho vliv na výsledky společnosti," uvedl ředitel vojenských lesů Josef Vojáček.

Tržby za dříví tvořily 72 procent loňského obratu firmy. Dvanáct procent tržeb podnik inkasoval za práci pro ministerstvo obrany, pro které zajišťuje především strážní služby.

Vojenské lesy a statky ČR spravují 140.000 hektarů půdy. Z toho zhruba 125.000 tvoří lesní pozemky převážně v armádních výcvikových prostorech. Firma s více než osmdesátiletou tradicí má nyní přibližně 2400 zaměstnanců a vedle lesnictví podniká v zemědělství a rybářství.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info