Čuprův Rohlík.cz bude mít vlastní kurýry

Rohlík.cz, dosud největší tuzemský eshop s potravinami, který začal na zelené louce, buduje vlastní logistickou platformu. Firma se díky tomu definitivně odstřihne od služby DámeJídlo.cz, s níž jí dosud kromě kurýrů pojili historicky také stejní investoři. Tedy internetový podnikatel Tomáš Čupr se skupinami Miton a Enern.

„Nad vlastní logistikou máme plnou kontrolu, což je důležité, protože nákupy doručujeme v extra krátké době devadesáti minut. Nejsme tak závislí na logistice partnera, který může být vytížen, tudíž nejsou jeho kurýři k dispozici našim zákazníkům,“ řekl serveru E15.cz Čupr k důvodům změny v logistice.

Rohlík dosud rozvážel nákupy potravin jen v Praze. Vlastní větší vozy ale společnosti umožní jezdit také do okolí metropole typu Říčan, Hostivic, Zbraslavi, Radotína a Vinoře.

Expanze do Brna

„Během června chceme spustit Rohlík v Brně, což znamená otevřít v Brně vlastní sklad a vybudovat vlastní flotilu. Chceme také zavést ultrarychlé doručení do hodiny,“ popsal Čupr další důvody pro vytvoření vlastních kurýrů.

Aktuálně vlastní logistika Rohlíku zajišťuje rozvoj zhruba poloviny objednávek. Všechny kurýry bude mít eshop pod sebou do několika měsíců. Celková investice do přepravní platformy se podle hlavního akcionáře Rohlíku bude pohybovat ve „dvouciferných milionech“.

Další využití

V budoucnu nová logistická struktura pravděpodobně najde využití také v dalších projektech. „V dlouhodobém výhledu je velmi pravděpodobné, že logistickou strukturu využijeme i jinak než pro Rohlík, na podrobnosti je ale zatím příliš brzy,“ dodal Čupr.

Obchod Rohlík již dříve uvedl, že letos počítá s tržbami kolem 400 milionů korun. Přes miliardu se plánuje přehoupnout už příští rok. To je hranice, kterou se už pravděpodobně podařilo překročit dosavadnímu největšímu eshopu s potravinami v Česku, který provozuje řetězec Tesco. Velké plány má s internetovým prodejcem potravin také E-commerce Holding ze skupiny Rockaway. Projekt nazvaný Kolonial.cz však dosud spuštěn nebyl.

Daniel Novák, redaktor deníku E15

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info