Souhrn událostí uplynulého dne – 11. 5. 2015

Region Sprévský les se snaží přilákat turisty na okurky

Nakládané spreewaldské okurky byly v komunistické Německé demokratické republice oblíbeným, ale nedostatkovým zbožím. Po sjednocení Německa se staly jednou z mála východoněmeckých značek, které se dokázaly prosadit i v západní části země a dodnes platí za symbol kvality.

Poslanci TOP 09 navrhli zrušení zákona o významné tržní síle

Poslanci opoziční TOP 09 navrhli zrušit zákon, který má chránit dodavatele před praktikami obchodních řetězců. Norma, kterou v minulosti prosadila nyní vládní ČSSD, má podle předkladatelů záporný dopad na trh a zvyšuje byrokracii. Sněmovna přitom začala koncem dubna projednávat vládní novelu zákona o významné tržní síle, jež má hlavně odstranit nejasnosti vyplývající ze současného znění.

NKÚ: Ministerstvo životního prostředí chybně zúčtovalo přes sedm miliard

Ministerstvo životního prostředí v roce 2013 zúčtovalo 7,1 miliardy korun v rozporu s předpisy a zákonem o účetnictví. V daném roce činila celková výše nákladů ministerstva podle účetní závěrky 19,9 miliardy korun a výše výnosů 17,7 miliardy, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Naprostá většina chyb, zhruba 90 procent, se podle kontrolorů objevila v přehledu o peněžních tocích.

Ministerstvo chce upravit školní jídelníček, neměnil se čtvrt století

Ministerstvo školství chystá další změnu ve školním stravování. Revidovat chce tzv. spotřební koš čili normu, která určuje žádoucí dávky jednotlivých druhů potravin. Norma se neměnila šestadvacet let a podle ministra Marcela Chládka je žádoucí, aby se přizpůsobila potřebám i stravovacím trendům současnosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info