MAMINKY NA MATEŘSKÉ STUDUJÍ PŘES INTERNET

Poskytnout adekvátní odpověď na potřeby žen na mateřské a rodičovské dovolené, které se vrací na trh práce, je posláním projektu s názvem „Efektivní návrat ekonomicky vzdělaných žen na trh práce po rodičovské dovolené 2015“ (č. CZ.2.17/2.1.00/37191). Projekt byl zahájen v lednu 2015 a realizuje jej Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakulta, Katedra informačních technologií ve spolupráci s dalšími odbornými katedrami PEF. Projekt je podpořen Evropským sociálním fondem, Operačním programem Praha – Adaptabilita.

Ženy, které se vrací po mateřské či rodičovské dovolené na pracovní trh, potřebují získat orientaci v nejnovějších informacích z oboru, prokázat zaměstnavateli aktivitu při návratu na trh práce a mít možnost studovat v takové formě, která je časově a obsahově flexibilní, aby mohly sladit péči o rodinu a studium zároveň. Odpovědí na tyto potřeby je vzdělávání přes internet, které se skládá z šesti on-line kurzů: 1. Účetnictví a daně, 2. Informatika, 3. Pracovní právo, 4. Komunikace a sebeprezentace, 5. Anglický jazyk, 6. Podnikání – založení firmy. Součástí kurzů jsou multimediální materiály.

„Cílem je, aby ženy našly zaměstnání, které odpovídá jejich kvalifikaci, schopnostem a dovednostem. Tím dojde ke zvýšení rentability prostředků, které do jejich vzdělání vložila jak společnost, tak ony samy,“ říká manažerka projektu Ing. Martina Konečná.

Vzdělávací kurzy jsou určeny ženám na mateřské/rodičovské dovolené, případně do dvou let od jejího skončení nebo pro rodiče samoživitele s dětmi do 15 let věku, kteří prokáží vazbu na hl. m. Praha (trvalé nebo přechodné bydliště). Projekt je zaměřen také na muže v obdobné situaci.

Účast v projektu je pro uvedenou cílovou skupinu zdarma. Účastnice si samy volí vzdělávací kurzy, které vyhovují jejich potřebám. Mohou studovat všechny, ale také třeba jen jeden z nich. Protože jsou kurzy on-line, organizace studijního času je zcela na účastnicích, podle jejich aktuálních možností. Na konci každého kurzu je závěrečným test, po jeho úspěšném složení získají certifikát ČZU v Praze. K 11. květnu 2015 studuje přes internet již více jak 80 maminek.

Projekt bude ukončen 31. října 2015, všichni přihlášení však budou moci dále studovat.

Obdobný projekt se připravuje pro všechny regiony ČR pro nadcházející programovací období.

Více informací o projektu naleznete na www.evyna.cz.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2013 ČZU uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších v příslušné oborové kategorii a také získala prestižní ocenění ECTS Label.

Tisk

PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI   |   EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI | EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
 

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info