Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 5. 2015

Prodej balené vody poprvé překoná sycené nápoje

Z balené vody se podle společnosti Canadean letos stane nejprodávanější nealkoholický nápoj na světě. Z geografického hlediska poptávku táhne hlavně Asie, v čele s Čínou a Indií, kde má vláda problémy poskytnout obyvatelům rychle rostoucích měst bezpečnou vodu z kohoutku. Prodej balené vody ale roste i v USA. Zde ale zájem zvyšují obavy o zdraví a z obezity.

Žaloba Česka smetena. "Pomazánkové máslo" neprošlo

Tribunál Soudního dvora EU v Lucemburku zamítl žalobu, kterou Česká republika chtěla zrušit rozhodnutí Evropské komise neuznat české označení "pomazánkové máslo" jako zaručenou tradiční specialitu. Vyplývá to z tiskové zprávy soudu. Je to podruhé, kdy se evropský soud českým výrobkem musel zabývat. Česko už totiž základní spor o pomazánkové máslo prohrálo v roce 2012.

Ministr zemědělství Marian Jurečka: Pravidelné kontroly ekologických farem i podniků považujeme za nezbytné

Ministr zemědělství Marian Jurečka se včera v Bruselu zúčastnil zasedání Rady pro zemědělství a rybářství. Ministři zemědělství spolu jednali o nových pravidlech pro ekologickou produkci, o zjednodušení pravidel Společné zemědělské politiky nebo o dobrých životních podmínkách v chovech prasat.

Ministerstvo zemědělství připravuje kampaň na podporu udržitelného chovu ryb

Ministerstvo zemědělství připravuje kampaň v České televizi na podporu udržitelného chovu ryb. Návrh počítá s rozpočtem 4,5 milionu korun bez DPH. Materiálem, včetně návrhu zadávacího řízení na tvůrce propagační kampaně, se bude ve středu zabývat vláda. Projekt na podporu takzvané sladkovodní akvakultury vznikl ve spolupráci s Českou televizí a jeho cílem je podpora tohoto "opomíjeného oboru".

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info