Teplice mají po čtyřiceti letech své pivo

Po téměř čtyřiceti letech se milovníci chmelového moku dočkali. Teplice mají opět své vlastní pivo a také pivovar, který je i ve stejné Masarykově ulici, kde stával původní pivovar, jen je blíže centru lázeňského města.

Dnes Pivovar Monopol přivítal první hosty. I když jsou jistě zvědaví na pivo, jako první je nepochybně zaujme interiér budovy.

Chátrající secesní budově, která sloužila za první republiky jako varieté, později jako nákupní centrum Monopol a nakonec jako vetešnictví, dokázali manželé Gabriela a Jiří Schönbauerovi po téměř tři roky trvající rekonstrukci vrátit původní krásu a zachovat atmosféru tohoto neobyčejného prostoru.

Nadšený z prostor Monopolu byl i teplický primátor Jaroslav Kubera, který při prohlídce minipivovaru v pátek symbolicky přestřihl pásku a s majiteli manželi Schönbauerovými a sládkovou Martinou Valterovou si připil na úspěch v jejich podnikání a ať nové teplické pivo chutná. „Jsem poctěn, že se mohu dnešního setkání v rekonstruovaných prostorách zúčastnit. Všimněte si té špičkové precizně odvedené řemeslné práce. Jsem moc rád, že něco tak pěkného vzniklo právě v Masarykově ulici a věřím, že díky dominovému efektu se přidají i další majitelé domů," uvedl primátor.

Hlavním produktem pivovaru je klasický světlý ležák dvanáctka plzeňského typu, polotmavá jedenáctka, ale v nabídce je i svrchně kvašené pivo anglického typu Ale. Vařit se budou i ochucená piva s přírodními šťávami, jako první je višeň. Na Vánoce a Velikonoce se počítá se speciály, v létě bude pšeničné pivo. Sládkovou Martinu Valterovou, která je z Ústí, moc mile překvapilo, jací jsou Tepličáci patrioti. O to víc se těší na to, jak jim bude její pivo chutnat.

Kromě piva, které se v restauraci točí přímo z tanků, umístěných ve sklepních prostorách, se bude pivo stáčet i do sudů, patentovaných skleněných lahví a také do pet lahví.

Návštěvníci restaurace s kapacitou 200 míst se kromě piva mohou těšit na staročeskou kuchyni, kavárnu s vlastní pekárnou s cukrárnou.

Pivo z teplického minipivovaru Monopol budou moci tento víkend ochutnat i návštěvníci zahájení 861. lázeňské sezony v Teplicích ve stánku za domem kultury.

Autor: Redakce

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info