Souhrn událostí uplynulého dne – 28.5. 2015

Sněmovna opět přerušila jednání o předloze proti řetězcům

Sněmovna dnes opět nedokončila úvodní kolo debaty o novele zákona o významné tržní síle. Debatu přerušila proto, aby se mohla věnovat jinému zákonu, který pevně zařadila na dnešní odpoledne. K projednávání novely se bude moci vrátit nejdříve na červnové schůzi.

Ministr zemědělství Marian Jurečka jednal se svým německým protějškem Christianem Schmidtem

O zjednodušení Společné zemědělské politiky, ekologickém zemědělství a současné situaci v oblasti GMO dnes v Praze jednal ministr zemědělství Marian Jurečka se svým německým kolegou Christianem Schmidtem. Ministři hovořili také o Právně závazné dohodě o lesích v Evropě, takzvané Panevropské lesní konvenci.

Plánovaná podpora zalesňování ničemu nepomůže

Ačkoli se v naší zemi již několik let poměrně intenzivně diskutuje o nutnosti zadržet ve větší míře vodu v krajině a omezit rizika vodní a větrné eroze, zůstává bohužel až na výjimky pouze u slov. Jedním z důkazů je mimo jiné navrhovaný objem a struktura dotací na zalesňování zemědělské půdy v rámci současného období v Programu rozvoje venkova (PRV).

Český Agrostroj vybuduje v Rusku továrnu na zemědělské stroje

Pelhřimovský Agrostroj, který je největším českým výrobcem zemědělské techniky, vybuduje nový závod v Rusku. Postaví ho 60 kilometrů jižně od Voroněže. Důvodem investice jsou podmínky v tomto teritoriu, které nutí 60 procent prodaných výrobků vyrábět v Ruské federaci. Výši investice podnik nezveřejnil.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info