Souhrn událostí uplynulých dní – 29. – 31.5. 2015

MŽP na EXPO 2015 v Miláně uspořádá seminář o adaptaci na změny klimatu

Ministerstvo životního prostředí pořádá v rámci českého předsednictví Rámcové úmluvě o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat [1] seminář na téma adaptace na klimatickou změnu v horských regionech. Seminář se uskuteční 5. června u příležitosti Světového dne životního prostředí v českém pavilonu na Světové výstavě EXPO 2015 v Miláně.

Počty kuřat na maso se snižují, loni jich ubylo 25 milionů 

Počty kuřat chovaných na maso loni v tuzemsku klesly o necelých 25 milionů kusů. Uvádí to Zpráva o činnosti v oblasti ochrany zdraví zvířat v roce 2014, kterou dnes zveřejnila Státní veterinární správa (SVS). Loni podle ní bylo v Česku 120,973 milionu masných kuřat, zatímco o rok dříve 145,257 milionu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela provozovny z důvodu nevyhovující hygieny

Při aktuálních kontrolách Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) z důvodu nepřijatelné hygienické praxe dočasně uzavřela následující provozovny: Hospoda - pivnice U Přidalů (kontrolovaná osoba: RUBÍN BRNO spol. s r.o.), Jiřího z Poděbrad 186, Hrušovany u Brna.

Začíná druhý ročník projektu „Poznej svého farmáře". Letos na třinácti statcích

Příležitost poznat farmáře ve svém okolí budou mít i letos lidé, kteří navštíví zemědělská hospodářství zapojená do projektu Ministerstva zemědělství „Poznej svého farmáře“. Loni se ho zúčastnilo pět farem. Akce byla úspěšná, proto letos Ministerstvo rozšířilo jejich počet na třináct.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info