Souhrn událostí uplynulého dne – 3. 6. 2015

Místo polí beton. Denně v Česku zmizí 15 hektarů půdy

Krajina se nám mění před očima. Na polích vyrůstají průmyslové zóny, slunečné pláně pokrývají solární panely a podél silnic se rozrůstají satelitní obytné čtvrti. Za posledních 50 let se plocha zemědělské půdy v České republice zmenšila o 300 tisíc hektarů. Jaká rizika nese neuvážené zastavování půdy?

Kilo paprik za 90 i 130 korun. Cena prudce vyletěla kvůli dešťům ve Španělsku

Kdo si chtěl v posledních týdnech koupit papriku, musel si citelně připlatit. Cena za jeden kus červené či oranžové varianty této zeleniny se v obchodech pohybovala kolem 25 korun, kilogram stojí přes 90 korun. Ve srovnání s předchozími měsíci papriky zdražily o více než polovinu.

Restaurace se bouří proti zákazu kouření. Ničí naše investice, zlobí se

Asociace hotelů a restaurací (AHR) nesouhlasí s úplným zákazem kouření v restauracích, na koncertech a tanečních zábavách, který ve středu schválila vláda. Podle zástupců hoteliérů a restauratérů je přístup politiků k tomuto problému nekoncepční.

Zemědělský výbor podpořil novelu zákona o ochraně spotřebitele

Sněmovní zemědělský výbor dnes doporučil poslancům schválit novelu zákona o ochraně spotřebitele, která umožní například mimosoudní řešení spotřebitelských sporů. České obchodní inspekci také dovolí nahrávat předváděcí prodejní akce bez souhlasu pořadatelů. Vyplývá to z usnesení výboru.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info