Souhrn událostí uplynulého dne – 9.6. 2015

Rybářský svaz letos nekoupí malé úhoře, mělo jich být půl milionu

Český rybářský svaz zrušil výběrové řízení na dodavatele úhořího monté. Učinil tak poté, co nepodepsal smlouvy za zhruba 2,5 milionu korun s vítězi soutěže, kteří odmítli ryby dodat za dříve nabídnuté ceny. Informaci z věstníku veřejných zakázek dnes ČTK potvrdil jednatel svazu Jan Štípek.

Žít si jako prase pod stanem. Pastva svědčí českým pašíkům i jejich strávníkům

Přeštická prasata chovaná na Biofarmě Sasov se mají jako prasata v žitě. Nebo ještě lépe. Mohou se volně pohybovat po výběhu, pást, „kempovat“ pod stany, žít v rodině, samce nečeká kastrace. Díky výzkumu se navíc ukázalo, že tato cesta může být výhodná i pro zemědělce a spotřebitele.

G7 chce rychlejší jednání o TTIP, boj s globálním oteplováním

Země skupiny vyspělých ekonomik G7 se na summitu v bavorském zámku Elmau dohodly na rychlejším vyjednávání o smlouvě o volném obchodu mezi Spojenými státy a Evropskou unií. Rovněž se shodly na závazném cíli v boji se změnami klimatu, že se světová teplota nezvýší o víc než dva stupně.

Sýry společnosti Orrero a.s. opět uspěly v soutěži „Mlékárenský výrobek roku“

V letošním ročníku soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2015“, kterou pořádá Českomoravský svaz mlékárenský ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství a Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha, zabodovaly, stejně jako v předchozích letech, výrobky sýrárny Orrero a.s., která patří do mlékárensko-sýrařské skupiny Brazzale.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info