Souhrn událostí uplynulého dne – 11. 6. 2015

Ministerstvo zemědělství zvyšuje bezpečnost řek pro vodáky. Letos mimo jiné zajistí i Viktorčin splav

Státní podniky Povodí, které spadají pod Ministerstvo zemědělství, pokračují v úpravách jezů a v jejich osazování zabezpečovacími prvky. Ty zajistí větší bezpečí vodáků, kteří sjíždějí řeky. Například Povodí Labe letos chystá vylepšení na šesti nebezpečných jezech za zhruba 280 tisíc korun.

Jihomoravské zemědělce znovu trápí sucho, nejvíce na Znojemsku

Jihomoravské zemědělce už zase trápí nedostatek vláhy, především v nejsušší oblasti Znojemska. Pokud do týdne nepřijde déšť, mohou být následky velmi vážné, vyplývá z odpovědí zemědělců, které oslovila ČTK. Sucho pociťují i v dalších oblastech, avšak někde pomohly situaci zmírnit v posledních dnech lokální bouřky.

Šéfka ERÚ je pro vznik zákona o regulaci síťových odvětví

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková podporuje vznik zákona o regulaci síťových odvětví. Řekla to na dnešním diskusním setkání o budoucnosti české energetiky, které pořádal deník E15. Nový zákon by podle ní mohl platit od roku 2019.

Nestlé protestuje u soudu kvůli zákazu prodeje nudlí v Indii

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé se obrátil na soud v Indii kvůli zákazu prodeje oblíbených instantních nudlí značky Maggi na tamním trhu. Oznámila to dnes firma. Indický úřad pro bezpečnost potravin označil tento výrobek před necelým týdnem za zdraví nebezpečný a nařídil jeho stažení z trhu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info