Muzejní noc v Národním zemědělském muzeu Praha

Národní zemědělské muzeum Praha se již podvanácté připojí k Pražské muzejní noci, která se v hlavním městě uskuteční ze soboty 13. na neděli 14. června. Kromě přístupu do všech expozic nabídne návštěvníkům tradiční kombinaci hudby, jídla a pití.

„Národní zemědělské muzeum na takové akci nemůže chybět. Pro návštěvníky jsme, kromě možnosti prohlédnout si všechny naše expozice v netradičním světle, připravili také gastronomické speciality a živou hudbu. Tedy kombinaci, která se nám osvědčuje i na jiných akcích,“ řekl Milan Jan Půček, generální ředitel NZM Praha, jehož zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství.

Od 20 hodin do půlnoci bude hrát na muzejním dvoře country kapela Naboso. Na stejném místě mohou návštěvníci ochutnat různé gastronomické speciality. V expozici Jede traktor budou mít možnost si vyzkoušet stará česká řemesla včetně cukrářství a pekařství. Představí je tam členové HM ateliéru a spolku Nepomucké kuchařinky.

Noční prohlídky zavedou návštěvníky do stálých expozic. Mohou si projít největší sbírku zemědělské techniky v přízemí muzea s názvem Jede traktor, interaktivní výstavu Od věku sloužím člověku věnovanou historii obalové techniky, výstavu o pivu s názvem Z chmelnice až na náš stůl nebo Národní výstavu českoslovanskou o stejnojmenné akci, která se v Praze konala v roce 1895.

V prostorách expozice Od věku sloužím člověku budou mít návštěvníci možnost se zapojit do znalostního kvízu o ceny, který se bude týkat třídění odpadu, a prohlédnout si také expozici Brána recyklace a vyrobit si odznak s motivy výstavy.

V případě výstavy Les - příběhy stromů a lidí bude regulovaný vstup po skupinách 20 až 30 lidí s průvodcem. Zájemci získají informace od organizátorů výstavy v infostánku před budovou NZM.

Kontaktní osoba: Lubomír Maršík, lubomir.marsik@nzm.cz, telefon: 602 932 578

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info