Souhrn událostí uplynulého dne – 17. 6. 2015

Ministr Jurečka v Lucemburku: Česká republika trvá na zachování důvěryhodnosti systému ekologické produkce

Ministři zemědělství se sešli na zasedání Rady pro zemědělství a rybářství v Lucemburku. Jedním z hlavních bodů jednání byla ekologická produkce a označování ekologických výrobků. Nařízení o ekologické produkci projednávají pracovní orgány EU už více než rok.

Podle Varšavy jsou prý polské potraviny diskriminované

Polští výrobci potravin si stěžují v Bruselu na bariéry na unijním trhu, na které prý naráží skoro třetina jejich zboží. "Nejvíce diskriminující praktiky uplatňuje Česko," napsal polský list Rzeczpospolita. Polští vývozci si na překážky na jednotném trhu stěžovali v Evropském parlamentu s cílem vyvolat debatu a přimět Evropskou komisi, aby se problému věnovala.

Státní Lesy ČR vypsaly tendr na terénní auta za 290 milionů Kč

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) vypsal čtyřletý tendr na nákup terénních automobilů nižší třídy za 290 milionů korun bez DPH. V rámci tendru budou moci nakupovat terénní auta i organizace ministerstva zemědělství. Samy Lesy ČR předpokládají, že by v tendru mohly postupně nakoupit desítky vozů pro své revírníky.

Prioritou sedláků je svobodné podnikání

V pořadí již 17. zasedání Valné hromady ASZ ČR, nejvyššího orgánu této stavovské organizace, se konalo druhou červnovou středu v Domě kultury Máj v Pelhřimově. Zástupci celkem 47 regionálních organizací a členských svazů asociace se shodli na společných postojích a postupech v rámci obhajoby svobodného podnikání a při prosazování podmínek nového Programu rozvoje venkova tak, aby skutečně sloužil svému účelu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info