Zemědělství bude chtít po ministerstvu financí 2,6 miliardy navíc

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) bude požadovat po správci státní kasy Andreji Babišovi (ANO) o 2,6 miliardy korun navíc oproti plánům ministerstva financí. Vyplývá to z vyjádření, které dnes rezort ČTK zaslal.

"Aktuální návrh rozpočtu ministerstva je 18,7 miliardy korun. Částka se skládá ze 17,2 miliardy Kč a z požadavku navýšení o 1,5 miliardy Kč na vyšší kofinancování Programu rozvoje venkova. Ministerstvo ještě bude dále požadovat navýšení v oblastech financování Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu a financování národních dotací o celkem 1,1 miliardy korun, což bude předmětem dalších jednání s ministerstvem financí," napsal ČTK mluvčí ministerstva Hynek Jordán. Podle rezortu je již částka na vyšší kofinancování předjednaná.

V letošním roce hospodařilo ministerstvo zemědělství dle schváleného rozpočtu s 18,41 miliardami Kč, Babiš mu chtěl rozpočet na rok 2016 snížit o 1,2 miliardy korun.

Návrh státního rozpočtu na příští rok počítá meziročně s poklesem výdajů u zhruba poloviny ministerstev a dalších státních úřadů. Nejvíce mají klesnout výdaje na státní dluh, a to o 7,5 miliardy korun. Naopak o téměř devět miliard korun by měly výdaje stoupnout ministerstvu práce a sociálních věcí. Údaje jsou bez započtení peněz z fondů EU a dalších finančních mechanismů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info