Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 6. 2015

Česku hrozí pokuta za biopaliva, Babiš chce proto obejít zákon

Čeští poslanci se stále nedokázali dohodnout na změně zákona o podpoře biopaliv. Kvůli tomu hrozí, že Česko začne od 1. července porušovat evropské normy. Ministerstvo financí teď stojí před vážným rozhodnutím. Aby se stát vyhnul pokutě z Bruselu, musel by resort obejít Sněmovnu i zákon.

Babišovo Animalco vyhrálo tendr na dodávku masa správě rezerv

Více než roční boj společnosti Animalco z holdingu Agrofert ministra financí Andreje Babiše o zakázku na zmrazené maso pro státní rezervy se vyplatil. Firma uspěla ve druhém tendru Správy státních hmotných rezerv poté, co první tendr správa loni zrušila.

Zemědělské organizace chtějí více peněz na malé projekty

Připravované nastavení dotačních podmínek z národních peněz v Programu rozvoje venkova na léta 2014 až 2020 nepomůže rozvoji venkova ani udržitelnému zemědělství. V tiskové zprávě zaslané dnes ČTK to tvrdí 12 nevládních zemědělských organizací.

PRŮZKUM – DO POTRAVINÁŘSKÉHO SEKTORU SE VRACÍ OPTIMISMUS

Třetina českých potravinářských firem (členů Potravinářské komory ČR) očekává v letošním roce zlepšení své ekonomické situace. Téměř poloviny společností (45 %) plánuje pro rok 2015 navýšení svého exportu, a to zejména na Slovensko, do Polska a Maďarska. Dopad sankcí spjatých s ukrajinsko-ruskou krizí výrazněji zaznamenalo 27 % členů Potravinářské komory ČR.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info