Souhrn událostí uplynulého dne – 23. 6. 2015

Vědci z ČZU ve spolku Derbianus mohou zintenzivnit péči o vzácné antilopy

Náměstek ministra životního prostředí Vladimír Dolejský, rektor České zemědělské univerzity (ČZU) Jiří Balík a zástupci spolku Derbianus dnes podepsali prováděcí smlouvu k nedávno uzavřenému memorandu o spolupráci v ochraně životního prostředí Senegalu zaměřeném na kriticky ohrožený západní poddruh antilopy Derbyho.

Zástupci 12 nevládních organizací požadují změnu dotačních podmínek

V současné době vrcholí nastavení nejdůležitějších národních podmínek Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020. Zástupci dvanácti nevládních organizací však sledují současné návrhy a postoje Ministerstva zemědělství, týkající se výše uvedeného nastavení, s velkými obavami.

Letošní teplejší počasí vinné révě zatím prospívá

Letošní sušší a teplejší počasí vinné révě zatím prospívá, úrodu zatím neohrožují ani žádní škůdci. Podle odborníků by ale mělo více pršet, aby se zvýšila vlhkost a bobule měly dostatek šťávy. Vyplývá to z vyjádření vinařských firem a odborníků.

Škody způsobené zvířaty na rybnících vzrostly na 158 milionů korun

Finanční škody způsobené zvířaty na českých rybnících se loni zvýšily na 158 milionů korun. Vyplývá to z přehledu Rybářského sdružení ČR, který má ČTK k dispozici. Největší problémy způsobily tažné populace kormorána velkého, které mají na svědomí ryby v hodnotě skoro 89 milionů korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info