Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 6. 2015

Slovenské předsednictví V4 končí, posledního setkání ministrů ŽP se účastnily i USA

Česká republika se už příští týden na rok ujme předsednictví ve Visegrádské skupině. Česko tak od 1. července 2015 převezme pomyslnou štafetu po Slovensku. Ta byla oficiálně přebrána u příležitosti setkání ministrů životního prostředí zemí V4 a zástupců vlády USA, které slovenské předsednictví uspořádalo 17.–18. června 2015 v Tatranské Lomnici.

Kvůli tlaku řetězců šidíme potraviny, přiznali výrobci

Obchodní řetězce mají na českém maloobchodním trhu tak významné postavení, že mohou diktovat svým dodavatelům téměř jakékoli podmínky. Dodavatelé se jim převážně vždy podřídí, někdy i za cenu toho, že své zboží prodávají s minimálním nebo nulovým ziskem či ho dotují.

Ministr zemědělství Jurečka připomněl loňský růst živočišné výroby o 10 procent na 51,6 miliardy korun

Chovatelské technologie, veterinární a reprodukční techniku, krmiva a zemědělské stroje představuje ode dneška na Národní výstavě hospodářských zvířat a zemědělské techniky a Národní výstavě Myslivosti v Brně na 200 českých a zahraničních vystavovatelů.

Čína při zátahu proti pašerákům zabavila 100.000 tun masa

Maso v hodnotě téměř půl miliardy dolarů, které do země přepravili pašeráci, zabavily čínské úřady při celonárodním zátahu. Část zabaveného masa už byla zkažená a našly se i zmrazené balíčky masa staré více než 40 let, informoval místní tisk. Při zátahu skončilo v rukou zdravotních inspektorů více než 100.000 tun kuřecích křídel a hovězího či vepřového masa.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info