Na zámku Ohrada pořádají Národní myslivecké slavnosti 2015

Jedním z vrcholů sezony pro příznivce myslivosti jsou Národní myslivecké slavnosti. Na zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou se tato tradiční slavnost uskuteční zítra od 9 hodin. Akci pořádá Národní zemědělské muzeum Praha, jehož zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství, Českomoravská myslivecká jednota a město Hluboká nad Vltavou.

„Návštěvníci budou mít možnost sledovat například Mistrovství České republiky ve vábení jelenů nebo ukázky klasických mysliveckých zvyků a tradic, se kterými se městský člověk jinak těžko seznámí,“ řekl ředitel Muzea myslivosti, lesnictví a rybářství - NZM Ohrada Martin Slaba.

Na programu jsou také ukázky sokolnictví, lovecké kynologie, loveckého troubení a demonstrace toho, jak lovci v lesích vábí různé druhy zvěře. Pro návštěvníky budou otevřeny i klasické expozice zámku Ohrada včetně nedávno zahájené soutěžní výstavy fotografií s loveckou a mysliveckou tematikou.

Kromě toho je připraven také doprovodný program, například pro příznivce historické techniky expozice Muzea zemědělské techniky v Čáslavi, které je, stejně jako zámek Ohrada součástí Národního zemědělského muzea Praha. Zájemci budou mít k dispozici rovněž laserovou střelnici a možnost vyzkoušet si loveckou lukostřelbu. Myslivci zřejmě uvítají možnost nakoupit si na slavnostech vybavení pro svůj koníček. O hudební část programu, který potrvá do 17 hodin, se postará dudácká kapela.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info