V Hostětíně začíná letošní ročník Farmářských slavností

Jízdu na divokém býčím trenažéru si dnes budou moci vyzkoušet návštěvníci Moštárny v Hostětíně, kde začíná pátý ročník Farmářských slavností. Cílem je propagace českého zemědělství u dospělých, ale také rozšiřování zájmu o zemědělské studijní obory. Za pět akcí, kde si například děti zkusí, jak by jim šlo dojení krav, zaplatilo ministerstvo zemědělství 3,8 milionu korun.

Předchozí ročník navštívilo 19 tisíc lidí. Letos by to v závislosti na počasí mohlo být více, uvedl již dříve ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Další tři akce budou ještě na statcích, poslední bude po prázdninách v Národním zemědělském muzeu.

Program začíná vždy v sobotu v 10 hodin, vstup je zdarma. Na všech akcích bude i kulturní program, farmářský trh, dětské divadlo, ochutnávka potravin se známkou kvality Klasa a kuchařská show.

Zároveň se dnes koná podobná aktivita ministerstva, na Kozí farmě Rozinka v Čelechovicích na Hané se uskuteční třetí z 13 událostí z cyklu Poznej svého farmáře. "V loňském roce jsme udělali pět akcí, které stály 1,7 milionu korun s DPH. V letošním roce bude 13 akcí za 2,9 milionu korun," uvedl dříve Jurečka. Podle něj získají lidé návštěvou farem možnost pravidelného nákupu osvědčených a čerstvých produktů v blízkosti svého bydliště.

Farmářské slavnosti

Datum akceMísto konání
27. červnaMoštárna Hostětín, Zlínský kraj
18. červenceBiofarma Sasov, Vysočina
8. srpenKozí farma Pěnčín, Liberecký kraj
15. srpenfarma Moulisových, Plzeňský kraj
19. záříNárodní zemědělské muzeum v Praze

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info