Souhrn událostí uplynulého dne – 29.6. 2015

Rok 2015 nebude pro zemědělce tak úspěšný, jako roky minulé

Ve středu 24. 6. proběhlo zasedání výboru Zemědělského svazu, které se zabývalo aktuálními otázkami českého zemědělství. S ohledem na pokles cen hlavních zemědělských komodit je zřejmé, že co se týče finanční stránky věci, rok 2015 nebude tak úspěšný, jako byl rok 2014.

Zemědělské a chovatelské výstavy v Brně přilákaly 50.000 lidí

Více než 50.000 lidí navštívilo v uplynulých čtyřech dnech na brněnském výstavišti zemědělské veletrhy Národní výstava hospodářských zvířat, Biomasa a Národní výstavu myslivosti. Jejich součástí byla i výstava chovatelských potřeb Propet a chovatelské výstavy psů a koček.

Otrav včelstev loni přibylo, na vině jsou postřiky řepky

Chemickými postřiky a pesticidy bylo loni postiženo 800 včelstev, zatímco v roce 2013 šlo pouze o 450 včelstev, řekl ČTK mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal. Případů může být ve skutečnosti daleko více, včelaři se často se zemědělci dohodnou na vyrovnání a nic nenahlásí, uvedl dnes bývalý dlouholetý tajemník Českého svazu včelařů Miloslav Peroutka.

Stanovisko Zemědělského svazu ČR k návrhu zákona o významné tržní síle

Zemědělský svaz České republiky považuje zákon č. 395/2009 Sb., o významné tržní síle při prodeji zemědělských a potravinářských produktů a jejím zneužití za velice důležitý právní nástroj, který řeší alespoň část problémů, které mají zemědělští producenti s odbytem svých produktů zejména do velkých obchodních řetězců.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info