Děti zaměstnanců Ministerstva zemědělství šly poprvé do vlastní „školky“ Klásek

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství dnes otevřelo zařízení péče o děti Klásek. Zaměstnanci v něm mají možnost přímo v prostorách Ministerstva umístit své děti po dobu, kdy jsou v práci. Ministerstvo tak vychází vstříc rodičům, aby mohli lépe spojit pracovní a rodinný život.

„Zaměstnaní rodiče mívají problém sehnat pro své děti školku nebo je pro ně příliš vzdálená od místa, kde pracují. Proto jsme pro ně připravili zařízení péče o děti, které je přímo v budově Ministerstva. Chceme jim tak například zkrátit zdlouhavé cestování do školky a pak do zaměstnání. Získají tím čas, který budou moci věnovat rodině,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Zařízení bude přes prázdniny fungovat ve zkušebním provozu, od září začne běžný provoz.  Zatím do něj přihlásili zaměstnanci Ministerstva 14 dětí, celková kapacita je připravená pro 24 předškoláků ve věku od 2,5 do 7 let.

„Zařízení je jako každá jiná školka. Paní učitelky budou děti vést k hudební, tělesné, dramatické i výtvarné výchově a chodit s nimi na procházky. Máme dohodu s radnicí Prahy 1, že můžeme využívat všechny blízké parky a hřiště,“uvedl ministr Jurečka.

Rekonstrukce a vybavení místností pro děti stálo necelé dva miliony korun, které z vlastních zdrojů vyšetřilo Ministerstvo zemědělství. Nábytek a zařízení vyrobil spolek Pomoc Týn nad Vltavou, se kterým Ministerstvo dlouhodobě spolupracuje. Sdružení zaměstnává v řemeslech souvisejících se životem na venkově lidi se zdravotním postižením. Odebíráním jejich výrobků a služeb podporuje Ministerstvo zaměstnanost sociálně ohrožené skupiny obyvatel.

Hynek Jordán

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Foto Klásek

Foto Klásek II

Foto Klásek III

Logo Klásek

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info