Hlučínské pivní slavnosti nabídnou 60 druhů piv včetně speciálů

Přibližně 60 druhů piv z celkem 27 pivovarů nabídnou letošní Hlučínské pivní slavnosti, které se o nadcházejícím víkendu budou konat na břehu tamního jezera. Na pátém ročníku přehlídky tuzemských minipivovarů se poprvé budou prezentovat také zástupci z Čech, a návštěvníci tak budou moci ochutnat piva, která se na pivním festivalu dosud netočila. Připraveny už tradičně budou i pivní speciály, řekl dnes ČTK za organizátory akce Matěj Ostárek.

"Podařilo se nám zajistit například dodání piva z pivovaru Chýně, což je jeden z nejstarších minipivovarů v zemi vůbec," uvedl Ostárek. Podle něj se ale budou na festivalu už tradičně točit i piva regionálních výrobců, která mají u návštěvníků úspěch. "Vždy sledujeme, co se na scéně minipivovarů během roku odehrálo a snažíme se do Hlučína dostat i čerstvé novinky," vysvětlil Ostárek.

Na Hlučínských pivních slavnostech se během minulých ročníků nabízela i piva uvařená speciálně pro tuto pivní přehlídku. Šlo například o mandlové pivo nebo piva s příchutí melounu a konopí. Letos by tímto pivním speciálem mělo být tmavé pivo s příchutí jahody.

Součástí pivních slavností, které patří k největším v Moravskoslezském kraji, je i doprovodný hudební program. Letos vystoupí Rock and Roll Band Marcela Woodmana a kapela Legendy se vrací.

Hlučínské pivní slavnosti jsou součástí projektu Hlučínské hudební léto, který zahrnuje řadu akcí. Mezi ně patří i tradiční Hlučínský krmáš a Burčákobraní. Největší akcí je pak hudební festival Štěrkovna Open Music. Na pivní festival mohou zájemci vyrazit v sobotu 4. a neděli 5. července. V minulých ročnících se návštěvnost akce pohybovala okolo 7000 lidí.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info