DALŠÍ VÝROBKY NESOU OZNAČENÍ KLASA

V květnu a červnu získalo značku kvality KLASA celkem 19 produktů. Oceněny byly například výrobky z řady doplňků sportovní výživy, tradiční i inovativní mléčné produkty nebo masné výrobky hned od několika výrobců. V současné době je značkou KLASA označeno 1 145 výrobků od 223 výrobců.Nově oceněnými výrobky jsou:

Shape Protein čokoláda s kokosem, Shape Protein s příchutí pistácie, Shape Protein s příchutí karamelu, Shape Protein Mash s jablkem a skořicí, Shape Protein Mash čokoláda s kokosem 

Výrobce: ARTIFEX INSTANT, s.r.o. 

Oceněné výrobky jsou součástí nové řady Women line, určené nejen pro ženy. Hlavními složkami těchto produktů jsou prémiové zdroje bílkovin a přírodní zdroje komplexních sacharidů. 

Společnost Artifex Instant se zaměřuje na výrobu a balení instantních granulovaných nápojů. Během svého působení si vybudovala silné postavení na trhu a od roku 2007 rozšířila svoji spolupráci s oborovými nadnárodními firmami.

Tradiční tvaroh, Syrovátka s příchutí vanilka, Jogurt Jahoda, Jogurt Čokoláda 

Výrobce: ORRERO a.s. 

Tradiční tvaroh je vyráběn z pečlivě vybraného mléka tradiční metodou za použití tvarožníků a tkaninových pytlů, které se naskládají na sebe a jejich vahou dochází k odtékání syrovátky. Další oceněný produkt Syrovátka s příchutí vanilka je nízkotučný a za studena velmi osvěžující nápoj. Jogurty Jahoda a Čokoláda jsou vyráběny z mléka té nejvyšší kvality, bohatého na výživové složky a bez přidaných konzervantů. Orrero je jedinečnou společností, v níž se skloubila kvalitní italská technologie s českou zemědělskou a chovatelskou kvalitou. V dnešní době je Orrero největší sýrárnou v České republice.

Tlačenka světlá 

Výrobce: František Matoušek 

Oceněná světlá tlačenka se odlišuje od většiny podobných výrobků vysokým obsahem kvalitního masa z vepřové plece a vepřového kolena.Příjemná chuť a vůně tohoto výrobku je dána použitím přírodního koření, cibule a česneku. 

Výrobce František Matoušek vystupuje pod obchodní značkou Podblanické maso-uzeniny. Jedná se o českou rodinnou firmu s tradicí v oboru zpracování masa od roku 1920. Společnost provozuje mimo jiné i firemní řeznictví-uzenářství v několika obcích v jejím blízkém okolí.  

Vejprnická majonéza 85%, Lososová pomazánka, Spaghetti, Fusilli 

Výrobce: Procházka, a.s. 

Oceněná Vejprnická majonéza obsahuje vysoký podíl rostlinného oleje a vaječných žloutků. Prémiovým produktem společnosti je Lososová pomazánka z tepelně opracovaného lososa uzeného studeným kouřem. Značkou KLASA se mohou nově pyšnit i nesušené semolinové těstoviny Spaghetti a Fusilli. 

Společnost Procházka, známá dříve jako výrobce masných výrobků, urazila od roku 2013 dlouhou cestu a osvojila si výrobu lahůdek studené a teplé kuchyně, majonéz, ryb a rybích výrobků.

Klobása z udírny 

Výrobce: Řeznictví H+H, s.r.o. 

Ihned po svém prvním uvedení na trh v roce 2014 se stala Klobása z udírny jedním z nejžádanějších výrobků Řeznictví H+H. Díky svému vysokému obsahu masa 90 %, použití originálního koření a jemnému zauzení na bukovém dřevě, si tento výrobek oblíbili zákaznici nejen podnikových prodejen této společnosti, ale všech obchodů, které tuto klobásu svým zákazníkům nabízejí. Historie Řeznictví H+H se začala psát v roce 1990. V roce 2011 získala firma nového majitele, který navázal na tradici svých předků a v dnešní moderní době, plné strojové výroby, se vydal složitou cestou ruční výroby a hlavně zvyšování kvality výrobků.

Mladá kachna bez drobů, Kachna půlená, Kachní čtvrtky zadní, Kachní prsa bez kosti s kůží 

Výrobce: Vodňanská drůbež, a.s. 

Pro zpracování oceněných výrobků společnost využívá kachny, které jsou pouze českého původu a pochází z uzavřených a kontrolovaných chovů. Vodňanská kachna je speciálně vyšlechtěna k nižšímu obsahu tuku a naopak k vyššímu podílu prsní svaloviny. Obchodní společnost Vodňanská drůbež je členem koncernu AGROFERT. V současné době je největším výrobcem, zpracovatelem a dodavatelem drůbežího masa a jediným zpracovatelem kachního masa v České republice.

Vladimíra Nováková 

tisková mluvčí SZIF

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info