Ministerstvo zemědělství neposkytlo žádnou záštitu na brožuru, která má údajně oslavovat kolektivizaci

Reakce Ministerstva zemědělství na tiskovou zprávu Asociace soukromého zemědělství, v níž tvrdí, že MZe poskytlo záštitu na brožuru, která má údajně oslavovat kolektivizaci. Nic takového se však nestalo!

Ministerstvo zemědělství poskytlo záštitu na akci „Výstava historických zemědělských strojů k 60. výročí založení zemědělského družstva Oprostovice“. To, že vznikla k této výstavě i publikace údajně oslavující kolektivizaci, jsme se dozvěděli až z médií. Ministerstvu nebyla brožura zaslána ke schválení. Logo MZe tedy na ní bylo použito neoprávněně. MZe dostalo ke schválení pouze návrh banneru, který se na akci objevil a ten byl schválen. 

Z výše uvedeného je zřejmé, že vzniklé skutečnosti nemohlo Ministerstvo předejít. Žadatelé o záštitu totiž mají povinnost nám zaslat všechny materiály, kde chtějí použít logo MZe, k odsouhlasení. K tomu tentokrát nedošlo. 

Pan ministr se k uvedené věci vyjádřil v prohlášení pro Asociaci soukromého zemědělství, které přikládáme v příloze. Jeho hlavním sdělením byla snaha o neprohlubování příkopů v zemědělské veřejnosti, aby ji nevyčerpávaly uměle vyvolávané spory. Naopak vyzval k jednotě, protože pouze ta povede k většímu vlivu zemědělců ve společnosti. Rovněž zdůraznil, že násilnou kolektivizaci ve svém projevu zcela jasně odsoudil - ostatně jeho rodina byla za komunistického režimu kolektivizací rovněž postižena. 

Nutno dodat, že přímo na akci bylo i mnoho malých soukromých zemědělců, kteří také poskytli většinu strojů, jež byly na výstavě prezentovány.

Hynek Jordán tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Přílohy

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info