Souhrn událostí uplynulého dne – 7. 7. 2015

Odhad svazu: Tržby v zemědělství se sníží o pět miliard

Letošní rok nebude podle zemědělců zřejmě tak úspěšný jako předchozí dva roky. Zatímco v letech 2013 a 2014 překonaly tržby za rozhodující agrární komodity hranici 90 miliard korun, letos budou pravděpodobně o pět miliard korun nižší. Jako prvotní odhad to uvedl předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

dTest: Vanilkové nanuky obsahují levnější olej

Ve většině vanilkových nanuků používají výrobci místo mléka nebo smetany levnější rostlinné tuky, například kokosový olej. Informoval o tom dnes v tiskové zprávě časopis dTest. Výhradně mléčný tuk obsahoval jediný ze 17 zkoumaných vzorků. Informace o tom, že zmrzlina obsahuje rostlinný tuk, na etiketě ale byla uvedena.

Poslanci chtějí zatnout tipec nekalým praktikám řetězců

Zemědělci a dodavatelé by měli být lépe chráněni před nekalými praktikami obchodních řetězců. Počítá s tím novela zákona o významné tržní síle, která po řadě odkladů prošla sněmovnou v prvním čtení. Pravici se nepodařilo prosadit ani její zamítnutí, ani její vrácení vládě k dopracování.

Ministerstvo zemědělství podporuje malé a střední zemědělce

Ministr Marian Jurečka se už od svého nástupu zaměřil také na zlepšení postavení malých a středních zemědělců. Při nastavování budoucích podpor jednají zástupci Ministerstva se zástupci všech skupin zemědělců bez ohledu na velikost jejich hospodářství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info