Souhrn událostí uplynulého dne – 9. 7. 2015

Zákon o tržní síle je pro Česko nezbytný, tvrdí Sobotka

Zákon o tržní síle kultivuje vztahy řetězců a dodavatelů a pro Českou republiku je nezbytný. Na středeční schůzce se na tom shodli premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a prezident Agrární komory Miroslav Toman. Během pěti let, kdy zákon v České republice platí, se podle premiéra podařilo zastavit neférové jednání velkých obchodních řetězců vůči menším dodavatelům.

Ministr zemědělství Jurečka: Chystáme pro příští rok nové podpory chovatelům dojného skotu

Nové podpory z národních zdrojů určené pro chovatele dojného skotu připravuje na příští rok Ministerstvo zemědělství. Mléčný sektor čelí v posledních měsících nízkým výkupním cenám mléka, což nejvíce dopadá na chovatele dojnic. Proto Ministerstvo reaguje na aktuální situaci podporou mléčné výroby, exportu a další možnosti podpor projedná 13. července v Bruselu ministr Jurečka na setkání šéfů resortů zemědělství EU.

V případě sucha může SSHR přivést vodu až na 30 km

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) dokáže v případě sucha přivést mobilním potrubím vodu až ze vzdálenosti 30 kilometrů. Pracovníci firmy, kteří budou požádáni o pomoc, mohou být na potřebném místě, kde by byl nedostatek pitné vody, spolu s cisternami, úpravnou vody nebo mobilním tlakovým potrubím do dvou hodin. ČTK to řekl předseda SSHR Pavel Švagr.

Nežádoucích účinků potravin bylo za půl roku nahlášeno 12

Nežádoucích účinků potravin bylo na novém portálu Nutrivigilance, neboli zdravotní bdělost nad potravinami, nahlášeno v prvním pololetí 12, vyplněných online formulářů obdrželo centrum zdraví, výživy a potravin pět, informuje na webu Státního zdravotního ústavu vedoucí centra profesor Jiří Ruprich.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info