Souhrn událostí uplynulého dne – 20.7. 2015

První žádosti o peníze z PRV začne ministerstvo přijímat v září

O první peníze z nového Programu rozvoje venkova (PRV) bude možné začít žádat ve druhé polovině září. V podzimním kole se rozdělí 5,4 miliardy korun, informovalo ministerstvo zemědělství. O dotaci si budou moci požádat zemědělští podnikatelé, hlavně na ustájovací a chovatelské zařízení, speciální zemědělské stroje či na zvětšení skladovacích kapacit.

Počty českých kachen rostou, kupují se více čerstvé

Počet kachen chovaných v Česku meziročně k začátku dubna vzrostl o polovinu na 589.593. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu. O rok dříve šlo o 393.187 kachen. Nárůst vykazují i celoroční statistiky, které ČTK poskytl státní podnik Mezinárodní testování drůbeže (MTD) v Ústrašicích.

Potraviny přes internet objednávají denně tisíce Čechů, šetří tak čas

Nakupovat přes internet elektroniku či oblečení je poměrně běžná záležitost. Stále více lidí dnes využívá také online nákupy potravin. Vyhnou se tak dlouhým frontám v obchodech a nemusejí se tahat s těžkými taškami, které jim kurýrní služba donese až ke dveřím klidně až do desátého patra.

Úroda ovoce na jihu Čech bude kvůli vedru nejspíš nižší než loni

Úroda ovoce na jihu Čech bude podle pěstitelů nejspíše nižší než loni, ačkoliv první odhady slibovaly vyšší sklizeň. Třeba u jahod budou výnosy kvůli vedrům a suchu nižší o zhruba deset procent, stejně jako u třešní, které nedozrály do potřebné konzumní velikosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info