Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 7. 2015

Nemá to cenu, říkají houbaři. Z lesů se vracejí s prázdnou

Nezbývá než čekat na pořádný déšť, ten ale podle meteorologů hned tak nepřijde. Chystáte se do lesa? Můžete, ale raději jen na procházku, ušetříte si nervy. Pokud byste totiž chtěli nasbírat něco k snědku, nepochodíte. Na houby nebo snad borůvky teď zapomeňte. Abyste měli šanci na úspěch, musejí nejdříve vyprahlou půdu suchou jako troud zkropit vydatné deště.

Systém sledování sucha pomáhá zemědělcům, bude se dál rozvíjet

Integrovaný systém pro sledování sucha je hlavním výsledkem činnosti specializovaného týmu, který vznikl kolem Centra výzkumu globální změny Akademie věd ČR v Brně. Primární cílovou skupinou jsou zemědělci, systém dostupný na webových stránkách www.intersucho.cz však využívají také zahradníci, pěstitelé zeleniny, ovoce a vinné révy, stejně jako lesníci.

Dlouhotrvající sucho a velká horka dělají starosti vinařům

Dlouhotrvající sucho a velká horka dělají starosti vinařům. Někteří už nyní hovoří o katastrofě, která vinice postihla. Bez dostatku vláhy trpí zejména mladá réva, která si ještě nenatáhne vodu z hloubky, zjistila ČTK od vinařů. Přímo o katastrofě hovoří výkonný ředitel Svazu vinařů Martin Půček.

Firmě Animalco vzrostl loni mírně zisk na 68,9 milionu Kč

Přednímu tuzemskému obchodníkovi s masem, firmě Animalco, vzrostl loni čistý zisk o pět procent na 68,9 milionu korun. Tržby mírně klesly z 5,02 na 4,86 miliardy korun, zjistila ČTK z výroční zprávy ve sbírce listin. Animalco je od roku 2011 součástí skupiny Agrofert patřící podnikateli a ministru financí Andreji Babišovi (ANO).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info