Souhrn událostí uplynulého dne – 28. 7. 2015

Bohemia Sekt vydělal rekordních 284 milionů

Nejlepší výsledky od roku 2001 hlásí největší domácí výrobce vín a jeden z velkých producentů lihovin Bohemia Sekt. O více než osm procent na 1,42 miliardy korun mu loni stouply konsolidované tržby bez započtení spotřební daně. Zisk po zdanění se meziročně zvýšil o třetinu na 284 milionů korun.

Průzkum: Zimu kvůli varroáze nepřežila pětina včelstev

Letošní zimu v Česku nepřežila zhruba pětina včelstev a úhyn byl výrazně vyšší než v předchozím roce. Hlavní příčinou citelného úbytku včelstev bylo onemocnění varroáza. Vyplývá to z šetření mezinárodní asociace COLOSS, jehož tuzemskou část měli na starost odborníci z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Pracovní společností nástavkových včelařů CZ.

Ministr Jurečka: Spotřebitelé snáze poznají české zboží. Ministerstvo zemědělství představuje nové logo pro „českou potravinu“

Logem s českou vlajkou a nápisem „Česká potravina“ nebo jen slovy „Česká potravina“ si budou moci dobrovolně označit své výrobky potravináři, pokud splní dvě základní podmínky, jde o místo výroby v České republice a stanovený podíl českých surovin, jak je nově stanoví připravovaná novela zákona o potravinách.

Žně v posledním týdnu zpomalily, sklizená je čtvrtina obilovin

Žně v Česku v posledním týdnu kvůli dešťům výrazně zpomalily a u obilovin i řepky zaostávají za loňskem. Nyní je sklizena více než čtvrtina ploch obilovin a 48,8 procenta ploch řepky. Loni touto dobou to byla skoro třetina ploch obilovin a 68,1 procenta ploch řepky. Uvedlo to dnes ministerstvo zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info