Souhrn událostí uplynulého dne – 29. 7. 2015

Česku prý hrozí zákaz vývozu rostlinných výrobků do Ruska

Ruské úřady prý chtějí tento týden upozornit na možnost zákazu dovozu květin z Nizozemska a dalších rostlinných výrobků ze sedmi zemí Evropské unie, mezi nimiž je i Česká republika. Informovala o tom agentura Ria Novosti s odvoláním na nejmenovaný zdroj v ruské veterinární a fytosanitární službě. O jaké rostlinné výrobky ale jde, Ria Novosti neuvádí.

Místa úschovy zmraženého masa by stát mohl mít v zásobě dobytek

Mražené maso ve státních skladech určené pro krizové situace by mohla částečně nahradit živá zvířata. V rezervách by se mohla objevit už v roce 2017. Dnes o tom novináře informoval předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr. Správa začala spolupracovat na projektu zv. živého stáda s Agrární komorou ČR.

Ministerstvo zemědělství má plán, jak bojovat se suchem

Vláda na svém dnešním jednání schválila materiál „Příprava realizace opatření pro zmírnění negativních dopadů sucha a nedostatku vody“. Jeho cílem je zpracování dlouhodobé strategie, kterou stát pomůže zajistit dostatek vody při předpokládané změně klimatu. Materiál společně předložili ministr zemědělství Marian Jurečka a ministr životního prostředí Richard Brabec.

Efektivní zavlažování a šetření s vodou bude řešit vláda

Lepší zavlažování, využití dešťové vody, šetření s vodou a její zadržování v krajině mají být receptem na boj proti suchu. Dokumentem, který tyto kroky navrhuje, se bude ve středu zabývat vláda. Před týdnem na výjezdním zasedání v Ostravě kabinet kvůli nedostatku času materiál neprojednal. Dokument obsahuje přes 50 úkolů pro ministerstva a úřady.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info