Dřevostroj Čkyně loni zvýšil tržby o 70 procent na 138 mil. Kč

Výrobce strojů a zařízení pro dřevozpracující průmysl Dřevostroj Čkyně zvýšil loni tržby o 70 procent na 138 milionů korun. Firma zaznamenala meziročně poloviční nárůst výroby. Velkou měrou se na tržbách podílel prodej vyvezeného zboží, který představoval více než 75 procent produkce. Řekl to ředitel podniku Vladimír Chlum.

„Loňský rok hodnotíme jako úspěšný. Realizovali jsme několik velkých zakázek pro významné zpracovatele dřeva a to zejména mimo Českou republiku," uvedl. Dřevostroj Čkyně se se svými zakázkami prosadil například v Německu, Bulharsku, Polsku nebo na Slovensku. Firma zaznamenala po všech odvodech a investicích zisk 1,5 milionu korun.

Hospodářský výsledek umožňuje Dřevostroji další rozvoj. „Po několika letech jsme mohli uvolnit více finančních prostředků na investice nutné pro zajištění provozní spolehlivosti a modernizaci výrobní a technické infrastruktury a pro obnovu a doplnění nástrojového vybavení," řekl Chlum.

Podnik, který zaměstnává zhruba 50 lidí, letos očekává nárůst tržeb na 180 milionů korun. Opět bude převažovat vývoz do zahraničí. Chlum označil za nejdůležitější cílové destinace Polsko a Slovensko.

Dřevostroj Čkyně je dlouholetým výrobcem strojů pro zpracování dřevní hmoty. V oboru působí téměř 60 let. Výrobní program společnosti primárně zahrnuje různé druhy omítacích a rozmítacích pil, prizmovací agregáty, reduktory kořenových náběhů, zařízení na ukládání a prokládaní paketů řeziva, dopravníkové technologie, sekačky pilařského odpadu nebo třídiče štěpek. Z těchto zařízení Dřevostroj sestavuje kompletní manipulační a třídící linky kulatiny, třídící linky řeziva, kompletní technologie pilnic, linky na zpracování dřevního odpadu a technologie na dopravu biomasy.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info