Souhrn událostí uplynulého dne – 5.8. 2015

Zrají broskve a švestky. I přes sucho jich bude více než loni

Ovoce bude letos víc než loni. Větší úrodu čekají ovocnáři skoro u všech druhů. Zatímco meruňky už jsou sklizené, sezona broskví a taky švestek právě začíná. Sadaři ovšem museli kvůli suchu stromy zavlažovat. Tam, kde závlahy nejsou, jsou na tom hůř.

Ministr Jurečka vyzval eurokomisaře Hogana, aby intenzivněji řešil současnou složitou situaci na trhu s mlékem

Ministr zemědělství Marian Jurečka vyzval eurokomisaře pro zemědělství Phila Hogana, aby intenzivněji řešil současnou složitou situaci na trhu s mlékem. Jurečkovu iniciativu podpořili ministři zemědělství dalších sedmi států Evropské unie. Český ministr tak učinil v souvislosti se zasedáním Rady, které se uskuteční 7. září v Bruselu.

Agrární analytik: Česko řešilo povodně, ale zapomnělo na sucho

Česko v minulosti řešilo spíše riziko povodní a zapomnělo na druhou stranu mince, kterou je sucho. V Interview ČT24 to uvedl agrární analytik Petr Havel. Teprve nedávno schválila vláda dlouhodobý materiál, který by měl vést k lepšímu hospodaření s vodou v Česku.

Babiš je hlavním konkurentem polských potravin v ČR, říká ministr

Firmy vicepremiéra Andreje Babiše jsou největšími konkurenty polských potravinářů na českém a slovenském trhu, svou pozici ve vládě ale Babiš k boji proti nim nezneužívá. V rozhovoru s ekonomickým webem Biztweet.cz to řekl polský ministr zemědělství Marek Sawicki.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info