Malá letní slavnost dřeva v Národním zemědělském muzeu

Akci nazvanou Malá letní slavnost dřeva připravilo na sobotu 8. srpna 2015 Národní zemědělské muzeum (NZM). Slavnost bude součástí výstavy Les – příběhy stromů a lidí. Pro návštěvníky je připraven doprovodný program, který začíná v 10 hodin.

Mottem výstavy je „Vydejte se na cestu lesem za bájným stromem života a poznání z počátku věků, na napínavou a hravou pouť za dávnou duší lesa, která nás provází, aniž o ní víme. „Návštěvník je veden unikátní trasou, kde zažívá příběh lesa všemi smysly, včetně zážitku v podobě hudby Vladimíra Václavka. A aniž by si to uvědomil, má také možnost vstoupit do zrekonstruovaných prostor muzea. Mezinárodnímu týmu ze spolku Mamapapa se podařilo vytvořit unikátní expozici, která vychází z nejnovějších trendů v oblasti muzejnictví,“ řekl Milan Jan Půček, generální ředitel NZM, jehož zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství.

Výstava Les – příběhy stromů a lidí ve druhém patře NZM má kvůli své koncepci omezenou kapacitu. Komentované prohlídky jsou určené organizovaným skupinám i jednotlivcům. Návštěvníci proto musí počítat s možnou delší čekací dobou.

Při Malé letní slavnosti dřeva mohou zájemci od 10 hodin zajít například do výtvarné dílny, naučit se poznávat dřeviny a jiné přírodní materiály a vyzkoušet si ruční výrobu papíru. Chybět samozřejmě nebudou ani soutěže o ceny a nezbytná součást většiny akcí NZM, kavárna Záletná.

O hudební část programu se postará Jaroslav Kořán se svým Dřevěným orlojem snivců, bluesmani Paul Batto a Ondra Kříž a scénická hudba Tomáše Žižky a jeho přátel, jejichž umělecký spolek Mamapapa se podílel na realizaci výstavy Les – příběhy stromů a lidí.

Malá letní slavnost dřeva potrvá do 17 hodin.

Další informace o akci poskytne ředitel pražské pobočky NZM Jiří Houdek (tel: 724 996 626; e-mail: jiri.houdek@nzm.cz ) a vedoucí Oddělení prezentace NZM Jana Kadlecová (tel: 602 635 915, e-mail: jana.kadlecova@nzm.cz ).

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info