Ministerstvo zemědělství podpořilo neziskové organizace 74 miliony korun

Ministerstvo zemědělství v rámci programu Dotace nestátním neziskovým organizacím finančně podpořilo celkem 57 neziskových organizací částkou zhruba 74 miliony korun.

Otevřeného výběrového řízení se zúčastnilo celkem 127 organizací, které žádaly v rámci 149 projektů o více než 162 milionu korun. Rozpočet Ministerstva pro tento program je však 75 milionu korun. „I v letošním roce jsme vzhledem k vysokému počtu žádostí velmi pečlivě posuzovali, které z neziskových organizací nakonec Ministerstvo finančně pomůže,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Hodnotící komise po posouzení všech 149 projektů nakonec podpořila 57 neziskových organizací. Nejvyšší částka, a to více než 21 milionů korun, půjde na podporu činnosti Českého svazu včelařů, který se zaměří na vzdělávání, společensky prospěšnou činnost, tlumení nemocí včel či plemenářskou práci.

Dalších 2,2 milionu korun půjde na výchovu a vzdělávání mladých chovatelů, na podporu vybraných druhů ryb dostane Moravský rybářský svaz téměř milion. Částku 4,3 milionu korun získá sdružení Neratov, které provozuje osm chráněných dílen zaměstnávajících lidi s různými formami postižení.„Jsem velmi rád, že Ministerstvo finančně pomáhá i postiženým se lépe začlenit do společnosti,“ uvedl ministr Jurečka.

Hynek Jordán

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info