EXPOZICE STÁTNÍHO ZEMĚDĚLSKÉHO INTERVENČNÍHO FONDU NA ZEMI ŽIVITELCE

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) na tiskové konferenci k výstavě Země živitelka 2015 představil svoji expozici a chystaný program prezentace svých činností a značek kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. Také v letošním roce se bude jednat o největší stánek na veletrhu. 

Agrosalon Země živitelka představuje v současnosti jedinou výstavu v republice, která zahrnuje celý zemědělsko-potravinářský sektor a s každoročním počtem 100 tisíc návštěvníků patří mezi nejnavštěvovanější výstavy v ČR. Letošní 42. ročník se koná od 27. srpna do 1. září.

„Státní zemědělský intervenční fond se Země živitelky účastní pravidelně. V letošním roce se bude opět prezentovat v rámci společné expozice výrobců oceněných značkou kvality KLASA a Regionální potravina v nejmodernějším pavilonu výstaviště T1. Rozlohou 384 m2 výstavní plochy se jedná o největší stánek na veletrhu,“ uvedl Martin Šebestyán, ředitel SZIF. Na výstavě bude kvalitní potraviny prezentovat celkem 29 producentů, kteří veřejnosti představí oceněné výrobky, řadu z nich i formou ochutnávek. Společně s KLASOU se představí také značka Regionální potravina, návštěvníci výstavy tak budou mít jedinečnou možnost ochutnat to nejlepší z českých a moravských regionů. Těšit se můžete na oceněné džemy, sýry, mošty, čaje, masné výrobky, šťávy, čokolády a mnohé další. Kdo neodolá, může si domů odnést speciality za výhodné ceny. Labužníkům na Zemi živitelce určitě zachutná.

U informačního pultu SZIF se mohou zájemci z řad odborné i laické veřejnosti dovědět informace o činnosti Fondu a především o novinkách a změnách v dotačních titulech. Návštěvníci mohou konzultovat se zaměstnanci SZIF aktuální strukturu podpor v rámci nové podoby Společné zemědělské politiky pro období 2015 – 2020, nebo si budou moci vybrat potřebné informace či údaje z bohaté nabídky informačních materiálů a přehledů.

V rámci zahájení výstavy proběhne 27. srpna od 10.30 hodin v prostorách Pivovarské zahrady 12. ročník slavnostního předávání certifikátů národní značky kvality KLASA nově oceněným výrobcům. Ocenění převezmou celkem čtyři výrobci z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky, ředitele SZIF Martina Šebestyána a předsedy Senátu Milana Štěcha. Akci bude moderovat Michal Jančařík. Řada Klasa výrobků se rozšíří o dalších šest produktů. „Návštěvníky bychom rádi pozvali na doprovodný program do samostatného stánku Regionální potraviny, který bude opravdu pestrý. Jedná se o ostrovní expozici o rozloze 60 m2, v blízkosti centrální expozice společné pro Klasu, Regionální potravinu a SZIF,“ doplnil Martin Šebestyán. Příznivce kulinářských show jistě potěší vystoupení Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny z oblíbeného televizního pořadu Kluci v akci, kteří si na zahájení veletrhu připraví pokrmy z potravin oceněných značkou Regionální potravina a diváci tak budou moci ochutnat degustační porce. S aktéry zábavného pořadu o kouzlech vaření a přípravy jídel bude po skončení vystoupení pokračovat autogramiáda. Tradiční krajové speciality představí ve škole vaření šéfkuchař Petr Šíma, který bude rovněž vařit podle místních receptů z „Regionálních potravin“.

Další doprovodný program zajišťují společnosti, se kterými spolupracujeme. S Agrární komorou ČR si můžete zasoutěžit v pití mléka na čas, s Potravinářskou komorou ČR pak vyzkoušet kuchařskou zručnost prostřednictvím klání o přípravu nejlepšího bramborového salátu, nebo se zapojit do soutěže o nejrychlejšího jedlíka párků.

Připraveny jsou samozřejmě i atraktivní ceny, například dárkové balíčky nebo chladicí tašky s produkty oceněnými značkou Regionální potravina.

Věříme, že prezentace SZIF společně s kvalitními potravinami bude jednou z nejnavštěvovanějších a přinese návštěvníkům vedle zajímavých informací i notnou dávku zábavy.

Vladimíra Nováková 

tisková mluvčí SZIF

SEZNAM VYSTAVOVATELŮ produktů KLASA a Regionální potravina

Klasa - seznam 18 vystavovatelů:

1. CARLA spol. s r.o. 

2. AGRO Jesenice u Prahy a.s. 

3. Hamé s.r.o. 

4. MASO UZENINY PÍSEK, a.s. 

5. Schubert partner a.s. 

6. CZ FRUIT, odbytové družstvo 

7. KAND s.r.o. 

8. VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků 

9. P R O M E G A spol. s r.o. 

10. SEMIX PLUSO, spol. s r.o. 

11. LINEA NIVNICE, a.s. 

12. ZÁRUBA FOOD a.s. 

13. ÚSOVSKO FOOD a.s. 

14. Amylon, a.s. 

15. Masokombinát Polička, a.s. 

16. ORRERO a.s. 

17. Natura, a.s. 

18. TOKO AGRI a.s.

Regionální potravina - seznam 11 vystavovatelů:

1. Marek Baštýř 

2. Nature Notea, s.r.o. 

3. Jaroslav Auský 

4. Ivana Rychtářová 

5. Ing. Josef Elis 

6. PRECIS HOLDING s.r.o. 

7. CORAX Trading s.r.o. 

8. Horňácká farma s.r.o. 

9. Karamelový sen s.r.o. 

10. Vavřinec Turčín 

11. REGENT PLUS Žlutice spol. s r.o

PDF verze ke stažení

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info