Souhrn událostí uplynulého dne – 12.8. 2015

Lovte divočáky celý rok, navrhuje myslivcům ministerstvo

Počty divokých prasat podle ministerstva zemědělství i přes intenzivní lov stoupají. Ministerstvo proto dnes poslalo do meziresortního připomínkového řízení novelu vyhlášky o době lovu jednotlivých druhů zvěře, podle které se budou moci divočáci i s bachyněmi a selaty lovit celoročně. Doposud se mohli lovit od srpna do konce ledna.

Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích 2015

Ministerstvo zemědělství vyhlašuje podle zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací), ve znění pozdějších předpisů, jednostupňovou veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích.

Potravináři: Vývoz do Ruska se letos propadne o třetinu

Embargo na dovoz evropského zboží, které Moskva vyhlásila před rokem, se letos citelně projeví na tuzemském exportu do Ruska – podle Potravinářské komory se vývoz potravin propadne zhruba o třetinu, což představuje ztráty ve výši stovek milionů korun. Vyvážet se navíc nedaří ani zboží, na které se ruské embargo nevztahuje.

Sucho, vedro a nedostatek vláhy začínají dělat starosti vinařům

Vedro a nedostatek vláhy začínají dělat starosti vinařům. Na vinicích budou letos patrně nižší výnosy, někteří vinaři jich v nejpostiženějších místech čekají až o polovinu méně ve srovnání s obvyklou úrodou. Réva podle nich v extrémním horku jen přežívá. Vyplývá to z ankety ČTK.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info