Vodňanská drůbež loni vydělala 193 milionů korun

Největší zpracovatel drůbežího masa v České republice meziročně zvýšil tržby o 2,29 procenta na 4,8 miliardy korun.

Vodňanská drůbež, největší zpracovatel drůbežího masa v České republice, loni zvýšila meziročně tržby o 2,29 procenta na 4,8 miliardy korun. Divize zpracování drůbeže koncernu Agrofert dosáhla zisku téměř 193 milionu korun, proti předcházejícímu roku hospodaření zlepšila o 199 milionů korun. Loni proinvestovala přes 122 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy ve Sbírce listin.

"Rok 2014 byl ve znamení posunu výsledků hospodaření do kladných čísel. Důležitým faktorem bylo udržení nákupní ceny základní suroviny a zlepšení prodejních podmínek," uvedl generální ředitel a člen představenstva společnosti Milan Říha.

Loni společnost Vodňanská drůbež nakoupila 118 246 tun živých kuřat, což je o 3,63 procenta méně než v roce 2013. Jatečných kachen bylo nakoupeno 6746 tun - o 1687 tun meziročně více, slepic bylo zpracováno 751 tun. Za chlazené výrobky firma utržila 3,361 miliardy korun a za zmrazené 684 996 korun. Zboží loni dodávala do všech významných obchodních a gastro řetězců na českém trhu, ale také na Slovensku a v Maďarsku.

Do modernizace loni firma investovala 122,754 milionu korun. Nejvýznamnější investicí byla výstavba výrobny tvarovaných mas a polotovarů ve Vodňanech za zhruba 110 milionů korun.

Vodňanská drůbež je největším zpracovatelem a dodavatelem drůbežího masa v ČR a jediný český zpracovatel kachen. Na trh dodává chlazenou a mraženou drůbež, díly, polotovary a masné výrobky. V současné době patří pod společnost Vodňanská drůbež, a.s., tři závody - Mirovice, Modřice a Vodňany. Široký sortiment produktů, který firma nabízí, je prodáván pod obchodními značkami Vodňanské kuře, Vodňanská kachna a Vodňanská slepice. Portfolio firmy obsahuje přes 1200 výrobků.

Společnost zaměstnává ve třech výrobních závodech 1504 lidí. Jediným akcionářem je akciová společnost Agrofert, kterou vlastní Andrej Babiš.

autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info