Souhrn událostí uplynulého dne – 19. 8. 2015

Geneticky modifikované kukuřice se v České republice vypěstovalo téměř o polovinu méně než v předchozím roce

I v letošním roce v České republice pokračuje výrazný pokles plochy geneticky modifikované kukuřice, došlo ke snížení o dalších 757 ha na celkových 997 ha. I přesto Česká republika zůstává jedním z posledních států Evropské unie spolu s největšími pěstiteli Španělskem a Portugalskem, kde se ještě tato plodina pěstuje ve velkém měřítku.

Středočeský kraj dal kvůli úhynům více peněz na nová včelstva

Středočeský kraj letos rozdělil 710.000 korun mezi začínající včelaře, loni to bylo 390.000 Kč. Podporu zvýšil kvůli vysokým úhynům včelstev v regionu. Letošní úhyn včel činí až 19,4 procenta z celkové populace, sdělila dnes ČTK mluvčí kraje Nicole Mertinová. Peníze od kraje jsou určeny na založení nových včelstev.

Rusko hrozí českým vývozcům květin embargem, nedbají prý varování

Ruská veterinární a fytosanitární inspekce dnes pohrozila českým vývozcům květin embargem a obvinila je, že navzdory varování dál přeprodávají do Ruska závadné řezané květiny z Nizozemska. Služba se podle agentury Interfax o dalších krocích rozhodne v nejbližších dnech. Moskva prý má u nizozemských květin problém s hmyzími škůdci.

Slovensko čeká nadprůměrnou úrodu obilí,horší u podzimních plodin

Dlouhotrvající vedra s nedostatkem srážek na Slovensku úrodu obilí výrazněji neovlivnila, patrně však budou mít dopad na podzimní sklizeň dalších plodin. Novinářům to dnes řekl slovenský ministr zemědělství Ľubomír Jahnátek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info