Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 8. 2015

Na vinicích konečně zapršelo, vinaři déšť hodnotí s rozpaky

Vinaři na jižní Moravě se po dlouhých týdnech sucha dočkali dešťových srážek. Byly ale natolik vydatné, že jejich příchod hodnotí s rozpaky. Hroznům nejvíce škodí extrémní výkyvy sucha a vláhy, které letošní léto panují. ČTK to řekli zástupci vinařů.

Ministr zemědělství Jurečka prosadil posílení Programu rozvoje venkova o 13 miliard korun

Vláda dnes schválila návrh ministra zemědělství na zvýšení příspěvku ze státního rozpočtu do Programu rozvoje venkova z 25 % na 35 %. Dotace tak budou do roku 2020 oproti původnímu plánu vyšší o 13 miliard korun. Celkem dostanou zemědělci, potravináři a lesníci z PRV 2014 – 2020 přibližně 97 miliard korun.

Červenec byl pro pivovary jedním z nejlepších měsíců

Letošní červenec byl z hlediska tržeb jedním z nejlepších měsíců pro výrobce piva i pro výrobce limonád. Extrémně vysoké teploty u většiny firem zvýšily výtoč, některé pivovary mluví o nejlepším měsíci za posledních pět let. Tak tomu bylo například u Plzeňského Prazdroje.

Obliba pálenic a ovocných kořalek roste

V Česku ročně přibývá deset až patnáct pěstitelských pálenic. Celní správa jich nyní eviduje 541. „Nárůst počtu pálenic je podle našeho názoru způsoben jednak vzrůstající oblibou ovocných destilátů a částečně se na situaci podepisuje také trend bio produktů,“ říká mluvčí celníků Jiří Barták.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info