Souhrn událostí uplynulých dní – 21. – 23. 8. 2015

Z Fornetti na Minit. Pekařský řetězec se v ČR a na Slovensku osamostatní

Jedna z největších firem na českém a slovenském trhu, která provozuje vlastní obchody s pekárenskými výrobky a dodává také obchodním řetězcům, se odstřihne od svého poskytovatele licence v Maďarsku. Změnou loga společnosti Fornetti Bohemia a Fornetti Slovakia oznamují, že se osamostatnily. Přejmenují se na Minit.

Zpráva o stavu zemědělství ČR za rok 2014: Úroda většiny plodin byla rekordní, stejně jako ekonomický výsledek odvětví

Vláda ve čtvrtek schválila komplexní materiál o stavu zemědělství České republiky v loňském roce, který jí předložil ministr zemědělství Marian Jurečka. Ze Zelené zprávy vyplývá, že úroda většiny plodin byla v roce 2014 rekordní. Ekonomický výsledek resortu dopadl nejlépe od roku 1995.

Včelám se v Praze daří víc než jinde, přesto jich ubývá

Včelám se v Praze daří víc než jinde, produkují průměrně o 20 až 30 procent více medu než v zemědělské krajině. Přesto se tu počet včelstev od 60. let zmenšil na přibližně desetinu. Jinde v Česku naopak lidí, kteří se věnují chovu včel, přibývá. Odborníci se snaží trend zvrátit, pořádají kurzy pro zájemce i učitele.

Ruští celníci chtějí vidět zakázané potraviny jako radioaktivní

Ruští celníci si přejí, aby pašování zakázaných potravin ze Západu bylo považováno za stejně závažný zločin, jako je převoz radioaktivních materiálů, zbraní či výbušnin. Návrh zákona v tomto duchu předložila vládě Federální celní služba.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info