Souhrn událostí uplynulého dne – 24. 8. 2015

Řepkový olej jako prevence kardiovaskulárních chorob

Nemoci srdce a cév zabíjí více lidí, než nádorová onemocnění. Hlavní příčinou jejich vzniku je způsob života s minimem pohybu v kombinaci s nevhodnou stravou. Prevencí je tedy dostatek pohybu a vyvážená strava, ve které tuky hrají zásadní roli. Dospělý člověk by měl v závislosti na své váze spotřebovat 70-90 g tuku denně, což představuje zhruba třetinu z celodenního příjmu energie.

Dostatek jídla nás nezachrání před hladem

V roce 2050 bude podle odborníků světovou populaci tvořit rekordních 9 miliard lidí. Zajištění dostatečného množství potravy pro všechny obyvatele by měla přinést nová "zelená revoluce". Jak uvádí studie Deutsche Bank, nasycení rostoucí populace nemusí být problémem, pokud se včas podniknou vhodné kroky.

V Česku ubylo dojnic, produkce mléka je však přebytková

V Česku v prvním pololetí roku klesl stav dojených krav na 368 tisíc kusů. To je zhruba o čtyři tisíce dojnic méně než ve stejném období loňského roku. Spolu s tím však roste dojivost, Česko tak stále produkuje o třetinu víc mléka, než spotřebuje.

Ministerstvo zemědělství ušetří nákupem energie pro příští dva roky 20 milionů korun oproti roku 2015

Dalších více než deset milionů korun (v cenách bez DPH) ročně ušetří Ministerstvo zemědělství v letech 2016 a 2017 oproti letošním výdajům za energie. Kvůli snižování nákladů zajišťuje Ministerstvo pro svůj resort pravidelný centralizovaný nákup potřebných energetických komodit.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info