Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 8. 2015

Sklizeň obilovin byla dobrá a rychlá

Žně byly letos rychlé, sklizeny jsou téměř všechny obiloviny. Loni jich touto dobou zbývala na polích ještě pětina. Výnosy se blíží loňským rekordním. Nesklizené necelé procento ploch je hlavně v Karlovarském a Plzeňském kraji, uvedla dnes Agrární komora ČR. Posečená je také řepka, výnosy oproti loňsku budou nižší o 243.000 tun.

Do tendru na skladování konzerv se znovu nikdo nepřihlásil

Do soutěže Správy státních hmotných rezerv (SSHR) na dodávku 180 tun masových konzerv se nikdo nepřihlásil. Zájemci se mohli přihlásit do dneška, a to i na jednotlivé části tendru. SSHR proto vypíše tendr co nejrychleji znovu. ČTK to sdělil mluvčí správy Jakub Linka.

Výsledky 2. ročníku soutěže „Cena prezidenta PPK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“

Dne 20. 8. 2015 byly vyhlášeny výsledky 2. ročníku soutěže „Cena prezidenta PPK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“. Soutěž probíhala v termínu od 31. března do 31. srpna 2015 a mohly se do ní přihlásit potravinářské společnosti, resp. jejich nové nebo významně zdokonalené výrobky, které byly uvedeny výrobcem na trh v posledních 3 letech.

Dětské nápoje se nehodí pro běžné pití, ukázal test MF DNES

Když dítě vypije jeden či dva sladké nápoje s barevným obrázkem na obale, může se stát, že do sebe dostane větší dávku cukru, než by za den mělo spotřebovat. Nebo se k ní alespoň velmi přiblíží, takže by už další sladkosti nemělo konzumovat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info