Souhrn událostí uplynulého dne – 27. 8. 2015

Ministr: Ve školách by kromě mléka měly být i mléčné výrobky

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) nesouhlasí s návrhem Evropského parlamentu, aby v projektu školního mléka bylo jen neochucené a neslazené mléko, chce tam i další mléčné výrobky. Jurečka to uvedl na tiskové konferenci po jednání zástupců ministrů zemědělství Visegrádské skupiny v Českých Budějovicích.

Ministr zemědělství Jurečka: Země živitelka propaguje dobrou práci

Informačním stánkem v pavilonu T i expozicí v pavilonu Z, která zahrnuje prezentaci Programu rozvoje venkova (PRV) a místních akčních skupin, se představuje Ministerstvo zemědělství na 42. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Ten dnes v Českých Budějovicích zahájil ministr Marian Jurečka.

Ruské sankce zasáhly ovocnáře a zelináře, EU jim přispěla 14 milionů korun

Čeští ovocnáři a zelináři kvůli ruským sankcím na dovoz zboží utrpěli ztrátu 480 milionů korun, z toho 300 milionů korun u ovoce. Evropská unie jim v rámci mimořádných podpor přispěla 14 miliony korun, sdělil dnes mluvčí ministerstva zemědělství Hynek Jordán. Ztráty způsobil propad produkčních cen v důsledku ruského embarga

Med je druhou nejčastěji falšovanou potravinou. Jak ho poznat?

Včelaři už stočili letošní med a začali ho prodávat. Jak mají ale zákazníci poznat ten pravý včelí? Med musí být úplně čistý, tedy bez jakýchkoli přídavků. Nesmí obsahovat žádné cizí příměsi, ani řepný cukr nebo zbytky krmných, často škrobových sirupů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info