Souhrn událostí uplynulého dne – 31. 8. 2015

Obávaná kukuřice v Česku neuspěla. Pěstuje se jí stále méně

Z českých polí pomalu mizí geneticky upravená kukuřice a její pěstitelé by se dali spočítat skoro na prstech dvou rukou. Letos ji totiž vysázelo jedenáct pěstitelů, což je o sedm méně než loni. Na vině pokračujícího stavu se podílí celá řada faktorů, mezi které se řadí zejména nepatrný tlak škůdce zavíječe kukuřičného vzhledem k jeho minimálnímu výskytu.

K případům brucelózy v Bulharsku

V souvislosti aktuálními informacemi o výskytu brucelózy ovcí a koz v Bulharsku upozorňuje Státní veterinární správa (SVS) tuzemské chovatele a obchodníky se zvířaty, aby tuto skutečnost nepodceňovali. Česká republika je této nákazy prostá a choroba se zde nikdy nevyskytovala. Podle oficiálních informací se do ČR letos žádná ovce ani koza z Bulharska dosud nedovezla.

Národní dožínky dnes spolu se zemědělci oslavili premiér Bohuslav Sobotka a ministr zemědělství Marian Jurečka

Na mezinárodní výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích dnes společně se zástupci zemědělců oslavili konec žní i premiér Bohuslav Sobotka, ministr zemědělství Marian Jurečka, představitelé Jihočeského kraje a Agrární komory.

Skotsko chce na svém území zakázat pěstování GMO

Skotská vláda chce požádat EU, aby jeho území vyjmula z povolení, které umožňuje pěstování geneticky modifikovaných plodin (GMO) v Evropě. Zákaz by se měl vztahovat na všechny GMO, které prošly nebo se právě nacházejí ve schvalovacím procesu EU.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info