Děti zaměstnanců Ministerstva zemědělství, které dnes šly do vlastní „školky“ Klásek, vítal ministr Marian Jurečka

Tisková zpráva – Naplno dnes začala fungovat dětská skupina Klásek, kterou v červenci pro letní zkušební provoz otevřelo ve vlastních prostorách Ministerstvo zemědělství. Vychází tak vstříc rodičům, kteří mívají problém sehnat pro své děti školku nebo je pro ně příliš vzdálená od místa, kde pracují.

„Dětská skupina sídlí přímo v budově Ministerstva, protože chceme rodičům například zkrátit zdlouhavé cestování do školky a pak do zaměstnání. Získají tím čas, který mohou strávit s rodinou. Doufám, že se v Klásku bude dětem líbit, stejně jako těm, které sem chodily při letním zkušebním provozu. Paní učitelky s nimi budou mít hudební, tělesnou, dramatickou i výtvarnou výchovu a budou s nimi chodit na procházky. Dohodli jsme se s radnicí Prahy 1, že můžeme využívat všechny blízké parky a hřiště,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Do dětské skupiny Klásek přihlásili zatím zaměstnanci Ministerstva 14 dětí pro školní rok 2015/2016, celková kapacita je 24 předškoláků ve věku od 2,5 do 7 let.

Rekonstrukce a vybavení místností pro děti stálo necelé dva miliony korun, které z vlastních zdrojů vyšetřilo MZe. Nábytek a zařízení vyrobil spolek Pomoc Týn nad Vltavou, se kterým Ministerstvo dlouhodobě spolupracuje. Sdružení zaměstnává v řemeslech souvisejících se životem na venkově lidi se zdravotním postižením. Odebíráním jejich výrobků a služeb podporuje MZe zaměstnanost sociálně ohrožené skupiny obyvatel.

Hynek Jordán

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info